20.6.2011 – Státní maturity gymnazisty nezaskočily

Vysokou úspěšností u státních maturit se mohou pochlubit studenti Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě-Porubě. Všichni, kteří letos složili zkoušku dospělosti v nové podobě, si dnes v obřadní síni porubské radnice převzali maturitní vysvědčení. K úspěšnému ukončení studia jim gratuloval i místostarosta pro oblast školství Jan Dekický.

„Maturita je předěl, kterým definitivně končí dětství a začíná život, za nějž plně přebíráte zodpovědnost. Přeji vám, aby vaše výsledky u maturit byly předurčením spokojeného života vás všech,“ řekl gymnazistům místostarosta.
Studenti se shodli, že státní maturity nebyly obtížné, podle nich ale prověřovaly spíše obecné znalosti a všeobecné studijní předpoklady. „Například v češtině se objevily i matematické úkoly,“ uvedl jeden ze studentů. Jak podotkla ředitelka gymnázia Dagmar Juchelková, gymnazisté předvedli u maturit zralé výkony. „Měli jsme obavy, aby koncepce státní maturity nebyla na úkor studentů, protože o ty nám jde především. Spadl nám kámen ze srdce, když jsme byli svědky obdivuhodných úspěchů. Například v oktávě A složilo zkoušky všech 22 studentů, z toho 19 s vyznamenáním,“ dodala Juchelková. Maturantům gratulovali v obřadní síni také jejich pedagogové a rodinní příslušníci.