3.6.2011 – Porubský bulvár ožije karnevalem i sportem

Nabitý program čeká v červnu na návštěvníky Hlavní třídy v Ostravě-Porubě. Ta bude hostit řadu sportovních a kulturních akcí. První z nich bude Karneval v ulicích Rádia Čas, který se uskuteční už tuto sobotu 4. června. O pět dnů později se do Poruby sjedou špičkoví atleti, kteří se 9. června představí na Porubském sportovním dni. Sportu bude patřit i pátek a sobota 17. a 18. června, kdy se na Hlavní třídě uskuteční závody v in-line bruslení Chance LifeInLine Tour a také atraktivní akce nazvaná Balóny nad Ostravou.

Karneval v ulicích, který červnový program na Hlavní třídě zahájí, se v městském obvodu Poruba koná ve spolupráci s Rádiem Čas už podruhé. První ročník se uskutečnil přesně před rokem a přilákal stovky návštěvníků. I letos se lidé mohou těšit na průvod masek, hudební produkci, soutěže a dětské atrakce. Program začne krátce po poledni. V rámci takzvané šťastné půlhodinky mezi 13:00 a 13:30 budou kolotoče pro děti v maskách přístupné zdarma. Průvod masek odstartuje ve 14:00 hodin. Hlavní hvězdou odpoledne bude zpěvačka Heidi Janků, která ujme i losování výherce zájezdu do zahraničí.

Další akcí na Hlavní třídě bude Porubský sportovní den, který pořádá 9. června u kruhového objezdu sportovní klub Atletika Poruba spolu se Základní školou Porubská 832 a porubskou radnicí. Sportovci změří své síly ve čtvrtmaratonu, in-line bruslení, na návštěvníky čeká exhibice ve skoku o tyči a ve vzpírání. Nabídku sportovních akcí doplní atrakce pro veřejnost. Porubský sportovní den začíná v 10:00 hodin, ukončení je naplánováno na 18:00 hodin.

Ve dnech 17. a 18. června bude Hlavní třída patřit příznivcům in-line bruslení bez rozdílu věku a výkonnostních kvalit. Závody Chance LifeInLine Tour 2011 doplní nabídka volného bruslení pro veřejnost, tři různě dlouhé tratě pro děti v pěti věkových kategoriích, Fitness Desítka, tříčlenné štafety a Půlmaraton, který je součástí Českého poháru. Ve stejných dnech, v nichž se uskuteční Chance LifeInLine Tour, čeká na Porubany ještě jedna atraktivní akce nazvaná Balóny nad Ostravou. Umožní návštěvníkům zhlédnout hromadný start patnácti horkovzdušných balonů i celou přípravu, která vzletu předchází. Zpestřením bude seskok čtyř parašutistů z balonu. Akce se uskuteční pouze za příznivého počasí, a to v pátek 17. června a v sobotu 18. června na travnaté ploše pod Hlavní třídou. Pro příchozí je připraven doprovodný program v podobě vystoupení klaunů, divadla, ukázek leteckých modelů či atrakcí pro děti.

Upozorňujeme motoristy, že ve dnech konání sportovních a kulturních akcí musejí počítat s dopravními omezeními.