2.6.2011 – Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí účelových dotací

Účelové dotace v celkové výši zhruba 600 tisíc korun poskytne městský obvod Poruba občanským sdružením působícím v sociální a zdravotní oblasti, v oblasti podpory a ochrany dětí a také ochrany životního prostředí. Rozhodli o tom na svém dnešním zasedání porubští zastupitelé.

Mezi podpořenými subjekty v sociální a zdravotní oblasti jsou například Středisko rané péče, Svaz tělesně postižených, Svaz postižených civilizačními chorobami, Svaz diabetiků, některá sdružení pečující o neslyšící či jinak hendikepované osoby a také ONKO-AMAZONKY pomáhající pacientům s onkologickým onemocněním. Všechna občanská sdružení využívají příspěvky především na zajištění rehabilitačních, ozdravných a rekondičních pobytů, pořádání kulturních a společenských akcí, odborných kurzů či besed a také k nákupu nejrůznějších zdravotních pomůcek.

V oblasti podpory a ochrany dětí se dočkají finanční podpory organizace zapojující děti a mládež do kulturních, sportovních či vzdělávacích programů. Jde zejména o příspěvky na pronájmy společných prostor, zakoupení potřebného vybavení či dopravu na mimooostravské akce.

Peníze z rozpočtu městského obvodu Poruba obdrží i ekologická sdružení, a to například na rozšíření komunitního kompostování či zapojení dětí do programu na ochranu a podporu ptactva.