15.6.2011 – Nejlepší porubští žáci obdrželi pamětní listy

Nejlepší žáky základních a středních škol v městském obvodu Poruba ocenila dnes za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v různých mimoškolních aktivitách porubská radnice. Pamětní listy a permanentní vstupenku do sportovních zařízení společnosti SAREZA převzaly děti, které vynikají prospěchem a také v uměleckých, vědomostních, jazykových či sportovních soutěžích.

Míša HolubcováMezi šestatřiceti oceněnými byla i čtrnáctiletá mistryně světa ve sportovním aerobiku za rok 2010 v kategorii kadetů Michaela Holubcová, která navštěvuje Základní školu I. Sekaniny v Ostravě-Porubě. Za svou sportovní kariéru stihla posbírat už šedesát medailí, mezi nimi i z mistrovství Evropy a mistrovství republiky. Talentovaná dívka vystupuje mimo jiné i na kulturních a společenských akcích, které pořádá městský obvod.

„Chtěl bych za mimořádnou aktivitu a reprezentaci Poruby poděkovat nejen žákům a studentům, ale také jejich pedagogům a ředitelům škol, jejichž práce si nesmírně vážím,“ sdělil na slavnostním předávání cen v Centru volného času na Vietnamské ulici starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza. Jak dodal, radnice ocenila nejlepší žáky, které nominují pedagogické sbory jednotlivých škol, už podesáté.

Uznání za vynikající studijní výsledky i mimoškolní aktivity se dostane porubským dětem i od statutárního města Ostravy. To zítra u příležitosti Dne dětí ocení žákovské osobnosti a kolektivy. Mezi nimi budou také Petra Gebauerová, Lucie Popková a Tereza Popková ze ZŠ Dětská a Jonáš Klos ze ZŠ A. Hrdličky v Ostravě-Porubě. Vyznamenání obdrží žákovské kolektivy z porubských základních škol Dětská a K. Pokorného.