7.6.2011 – Hlavní třída se chystá na velký atletický svátek

Sportovní exhibice, netradiční závody i atrakce pro veřejnost nabídne program Porubského sportovního dne, který se uskuteční ve čtvrtek 9. června na Hlavní třídě. Pořádá jej občanské sdružení Atletika Poruba spolu se Základní školou Porubská 832 a městským obvodem Poruba. Ten akci podpořil částkou 100 tisíc korun.

Dopolední program je určen pro mateřské a základní školy, děti si zasoutěží v běhu, změří síly na překážkové dráze a v hodu na cíl. Organizátoři pro ně připravili nafukovací multifunkční arénu, nafukovací hřiště na basketbal a skákací hrad. Součástí programu bude i doprovodný kulturní program a občerstvení. „Rozhodli jsme se Porubský sportovní den finančně podpořit, protože právě ukázka vrcholové atletiky pod širým nebem může přivést širší okruh dětí i dospívajících ke sportování. Věřím, že atmosféra pouličních klání i účast úspěšných sportovců vzbudí u nejmladší generace zájem a přiláká ji k aktivnímu trávení volného času,“ uvedl starosta městského obvodu Lumír Palyza.

Odpolední část akce nabídne veřejnosti špičkový mítink atletických hvězd a vzpírání nejlepších siláků. Návštěvníci se mohou těšit především na exhibiční závody ve skoku o tyči žen i mužů. „Akce tohoto typu je k vidění pouze v Praze a je divácky velmi atraktivní. Věřím, že na Hlavní třídu přiláká stovky sportovních nadšenců,“ dodal Palyza s tím, že program zahrnuje také závody na in-line bruslích a běh Hlavní třídou. Představí se i mistryně světa ve sportovním aerobicu a skupiny mažoretek Rytmus a Star Ostrava.

Porubský sportovní den začíná ve čtvrtek 9. června v 10:00 hodin, jejich zakončení je naplánováno na 18:00 hodin. Motoristé musejí počítat s tím, že od 9:00 do 18:00 bude Hlavní třída v úseku od ulice Porubské po ulici Francouzskou pro dopravu uzavřena, autobusové linky číslo 44 a 54 pojedou po objízdné trase.