12.5.2010 – Školy získají techniku za 17 milionů korun

Elektricky ovládaná projekční plátna, interaktivní tabule, počítačové sestavy a další vybavení získá v novém školním roce dvanáct porubských základních škol. Nákup multimediální techniky umožní dotace ve výši 16,5 milionu korun, kterou městský obvod Poruba obdrží z Regionálního operačního programu (ROP) Moravskoslezsko.

„Zareagovali jsme na výzvu k předkládání projektů Regionálního operačního programu Moravskoslezsko v oblasti podpory Infrastruktura pro vzdělávání. Náš projekt, který řeší zázemí pro výuku ve všech našich dvanácti základních školách najednou, byl úspěšný a na jeho realizaci se nám podařilo zajistit šestnáct a půl milionu korun,“ uvedl místostarosta pro školství Jan Dekický. Jak dodal, Porubě se podařilo získat největší dotaci ze všech přihlášených projektů.
Dotace z ROP poslouží mimo jiné k nákupu 250 počítačových sestav, 20 interaktivních tabulí a 25 elektricky ovladatelných promítacích pláten. „Každá z našich škol si mohla specifikovat požadavky na nové vybavení. Největší zájem z jejich strany byl právě o informační a multimediální techniku,“ doplnil Dekický s tím, že vybavení bude sloužit především k výuce cizích jazyků a výpočetní techniky. Žáci porubských základních škol budou moci moderní vyučovací pomůcky využívat už od začátku příštího školního roku.