17.6.2010 – Nejlepší porubští žáci získali pamětní listy

Porubská radnice ocenila žáky základních a středních škol v městském obvodu Poruba za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v různých mimoškolních aktivitách. V Centru volného času na Vietnamské ulici převzalo pamětní listy z rukou porubského starosty Lumíra Palyzy 39 žáků a studentů, kteří vynikají ve výtvarných, matematických, jazykových, sportovních či vědomostních soutěžích.

„Chtěl bych za práci a reprezentaci Poruby poděkovat nejen žákům, ale také jejich pedagogům, jejichž práce si nesmírně Ocenění žácivážím,“ sdělil starosta Lumír Palyza.
Mezi oceněnými žáky byli také Marcel Chrubasík a Jiří Petřík z 9. B Základní školy na ulici A. Hrdličky, kteří získali třetí místo v celostátní soutěži v anglickém jazyce s názvem Video pohlednice z mého města. „Úkolem bylo natočit video o svém městě v angličtině. Vytvořili jsme pětiminutový snímek s komentářem, ve kterém jsme představili mimo jiné Černou louku, Slezskoostravský hrad, Vítkovické železárny, porubskou Hlavní třídu i naši školu,“ přiblížili projekt porubští deváťáci.
Porubská radnice oceňuje nejlepší žáky, které nominuje pedagogický sbor jednotlivých škol, devátým rokem.