12.7.2010 – Senioři přivezli z Košic jedenáct medailí

Dvacetičlenné družstvo seniorů z Poruby se v minulých dnech vrátilo z devátého ročníku Seniorolympiády, která se letos konala ve slovenských Košicích. V šesti sportovních disciplínách vybojovali porubští penzisté tři zlaté, tři stříbrné a pět bronzových medailí.

„Porubští senioři odcestovali do Košic začátkem července, aby se utkali se členy slovenského a maďarského družstva. Změřili síly v tenise, plavání, stolním tenise, šipkách, bowlingu a volejbale. Celkově obsadilo družstvo z Poruby druhé místo, v hodnocení jednotlivců dosáhli Porubané v mužských i ženských kategoriích třikrát na příčku nejvyšší, třikrát vybojovali druhé místo a získali pět bronzových medailí. Nejstaršímu porubskému účastníkovi Seniorolympiády bylo 79 let.
Letošní ročník turnaje pořádaly slovenské Košice, organizátoři zajistili kromě sportovních klání a kulturního programu i prohlídku města a další aktivity. Penzisté po náročných výkonech našli energii i na absolvování výukových kurzů lidových tanců. „Seniorolympiádě už tradičně předcházely porubské Sportovní hry pro seniory, které každoročně pořádá naše radnice. Jsou generálkou před velkou mezinárodní akcí. Z ní vždy vzejdou úspěšní sportovci, kteří reprezentují Porubu,“ uvedl místostarosta pro sociální oblast Jan Dekický.
Seniorolympiáda se poprvé konala v roce 2002 v Košicích. Městský obvod Poruba ji doposud hostil dvakrát, a to v letech 2004 a 2008. O pořadateli příštího ročníku ještě není rozhodnuto.

Porubští senioři v Košicích          Porubští senioři v Košicích