21.9.2010 – Multifunkční sportovní areál využijí školáci i veřejnost

Na místě zastaralého sportoviště u Základních škol na ulicích Porubská 831 a Porubská 832 roste multifunkční sportovní areál za téměř čtrnáct a půl milionu korun. Moderní sportoviště v centrální části obvodu bude sloužit žákům obou škol, v odpoledních hodinách a o víkendech také veřejnosti.

Logo EEA Grants„Městskému obvodu se podařilo na realizaci stavby multifunkčního sportovního areálu získat dotaci ve výši zhruba 10 milionů korun z finančních mechanismů Evropského hospodářského prostoru. Zbývající částku dofinancovalo statutární město Ostrava,“ sdělil starosta Lumír Palyza. „Radnice se snaží budováním bezbariérových sportovních ploch vyjít vstříc poptávce občanů. Přáli bychom si, aby v budoucnu každý porubský obvod disponoval podobným sportovištěm,“ dodal starosta.
Práce na výstavbě moderního sportovního areálu začaly letos v srpnu, finální podobu by měl získat v listopadu tohoto roku. Za čtyři měsíce se prostory za porubskými školami promění v multifunkční komplex hřišť na tenis, volejbal, streetball, házenou a malý fotbal, součástí sportoviště je také běžecký ovál. „Vybudování multifunkčního areálu pochopitelně vítáme. Naše škola je sportovně zaměřena a žáci tak budou mít vhodné podmínky a veškerý komfort pro rozvoj talentu,“ řekl Michal Pernecký, ředitel Základní školy Porubská 832.
V letech 2007 až 2009 byla v Porubě rekonstruována tři hřiště v areálech základních škol K. Pokorného, A. Hrdličky a Ukrajinská. Obvod na ně získal jedenáct milionů korun z Norských fondů a dotací Nadace ČEZ, jedenáct a půl milionu korun dofinancovalo statutární město Ostrava.

Staveniště na Porubské ulici se v listopadu promění v podobný sportovní areál, jaký je zájemcům k dispozici od loňského roku na Ukrajinské ulici.