19.10.2010 – Porubané zvolili zastupitelstvo

Téměř pětatřicet procent voličů přišlo ve dnech 15. a 16. října vyjádřit svým hlasem představu o tom, v jakém složení by mělo v příštích čtyřech letech pracovat porubské zastupitelstvo. Obyvatelé Poruby dali v letošních komunálních volbách nejvíce hlasů ČSSD. Ta v 70tisícovém městském obvodu zvítězila s velkým náskokem, když od voličů dostala 38,68 % hlasů.

„Musím poděkovat voličům, kteří nás v tak velké míře podpořili. V Porubě je to náš historicky největší úspěch. Lidé zřejmě ocenili naši tvrdou a poctivou práci, kdy se nám podařilo získat velké množství finančních prostředků na rozvoj městského obvodu, a také otevřenost a přímost komunikace radnice s občany,“ komentoval výsledek komunálních voleb lídr porubské ČSSD a dosavadní starosta městského obvodu Lumír Palyza.

Druhé místo obsadila v komunálních volbách ODS (20,09 %), třetí skončila KSČM (14,81 %) a čtvrté místo patří TOP 09 (9,99 %). Žádný z dalších politických subjektů, které v městském obvodu Poruba komunální volbykandidovaly, nepřesáhl pětiprocentní hranici a do zastupitelstva se tak neprobojoval.

ČSSD obsadí v zastupitelstvu 21 ze 45 křesel, 11 křesel bude patřit ODS, 8 mandátů získala KSČM a 5 mandátů TOP 09.

Do volebních místností přišlo v Porubě 34,98 % voličů, kteří hlasovali v 79 volebních okrscích. Letošní komunální volby probíhaly v Porubě poklidně a bez komplikací.

Více informací naleznete na www.volby.cz