16.11.2010 – Dotace zajistí modernizaci azylových zařízení

Porubská azylová zařízení čeká rozsáhlá rekonstrukce za zhruba pět milionů korun. Centrum sociálních služeb Poruba, p. o., uspělo s žádostí o finanční podporu z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Moravskoslezsko na zvelebení Domova pro matky s dětmi, Azylového zařízení a Noclehárny pro lidi bez přístřeší.

„Cílem realizace projektu je zkvalitnění zázemí našich zařízení, která poskytují pomoc lidem v tíživé životní situaci. Rekonstrukce zastaralých budov a nové vybavení přispějí ke zlepšení ubytovacích podmínek, zvýšení soukromí uživatelů, zajištění větší bezpečnosti provozu i úspoře energií,“ říká Jiřina Foldynová, ředitelka Centra sociálních služeb Poruba, p. o.

Domov pro matky s dětmi se dočká mimo jiné rekonstrukce sociálních zařízení, instalace sprchových koutů a umyvadel, nového vybavení bytových jednotek, renovace podlah i vytápění. Budovy Azylového zařízení a Noclehárny pro lidi bez přístřeší získají nová okna a dveře, součástí projektu je také montáž madel a vybudování nového skladu. Realizace by měl být dokončena v prosinci 2012.

Centrum sociálních služeb Poruba je příspěvkovou organizací, která zajišťuje

pečovatelskou službu ve dvou domech s pečovatelskou službou a domácnostech občanů městského obvodu Poruba, provozuje a poskytuje služby v Centru denních služeb a Odlehčovací službu a zabezpečuje provoz i služby v Domově pro matky s dětmi, Azylovém zařízení a Noclehárně pro lidi bez přístřeší.

V Domově pro matky s dětmi našlo v loňském roce útočiště 71 matek a dětí, služby Azylového zařízení s přechodným pobytem využilo 17 mužů a žen a Noclehárna pro lidi bez přístřeší posloužila 143 osobám.