26.11.2010 – Poruba se v soutěži dělí o umístění s Brnem

Městský obvod zabodoval ve třetím ročníku celostátní soutěže Obec přátelská rodině, která hodnotí prorodinné aktivity obvodu. V kategorii obce s více než 50 tisíci obyvateli získal společně s městskou částí Brno-střed nejlepší umístění.

Zástupci městského obvodu si certifikát převzali 25. 11. 2010 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Poruba získala kromě titulu Obec přátelská rodině také nárok na podání žádosti o neinvestiční dotaci ve výši půl milionu korun, kterou využije při realizaci projektů určených rodičům s dětmi a seniorům a do vybavení dětských hřišť a mateřských center.

„Za poslední rok se nám podařila zorganizovat řada akcí, které významně přispěly ke sbližování generací i smysluplnému vyplnění volného času mladých lidí. Umístění našeho obvodu v soutěži potvrzuje úroveň obce v oblasti péče o občany a je pro nás velkou satisfakcí,“ říká porubský místostarosta Jan Dekický.

Obec přátelská rodině je každoročním celorepublikovým kláním měst a obcí, které mapuje rozvoj aktivit, zaměřených na děti, rodiče i prarodiče, opatření v oblasti bydlení, bezpečnost provozu, prevenci patologických jevů i společenský život v obci. Hodnotící komise nejprve posuzovala studii, která dokladuje prorodinné aktivity a poté navštívila vybraná místa dané oblasti. Poruba letos komisi představila zrekonstruované zahrady mateřských škol, nově vzniklá dřevěná městečka ve dvorech obytných komplexů, areál nového multifunkční sportovního areálu na Porubské ulici a nové prostory Mateřského centra Krteček.