03/2007

29.3.2007 – Odpověď na otevřený dopis starostovi Miroslavu Novákovi

Odpověď starosty na dotazy občanů týkající se revitalizace I. porubského obvodu

28.3.2007 – Vychovatelka získala ocenění za práci s dětmi

Městský obvod Poruba předal u příležitosti Dne učitelů vychovatelce školní družiny ZŠ Dětská Drahomíře Bittnerové ocenění za tvůrčí pedagogickou činnost.

27.3.2007 – Nejvíc párů chce na porubské radnici uzavřít sňatek 7. 7. 2007

Bezkonkurenčně nejžádanějším termínem k uzavření manželství je letos na porubské radnici sobota 7. 7. 2007. V tento den by mělo být v obřadní síni oddáno čtrnáct párů které věří, že jim sedmičky přinesou celoživotní štěstí.

26.3.2007 – Porubský úřad s policií kontroloval konzumaci alkoholu u mladistvých

Kurátorky porubského úřadu si v pátek a sobotu posvítily na konzumaci alkoholu nezletilých a mladistvých v restauracích. V pátek za spolupráce Policie ČR a městské policie přistihly u skleničky sedm mladistvých a jednoho nezletilého, v sobotu alkoholu holdovalo v kavárnách a restauracích devět mladistvých.

21.3.2007 – Reakce radnice na výrok o prodloužené Rudné

Vedení porubské radnice se ohrazuje proti včerejšímu výroku Mgr. Heleny Váňové který zazněl ve zpravodajství Report na ČT 1. Ta se v relaci vyjádřila k problematice stavby prodloužené Rudné.

19.3.2007 – Poruba chce rekonstruovat sedm hřišť

Na rekonstrukci sedmi hřišť potřebuje Ostrava-Poruba 47 miliónů korun. Obvod se pokouší získat dotace ve výši 32 milionů z programu Ministerstva financí ČR a Nadace ČEZ. Zbytek částky je připraven hradit z vlastního rozpočtu.

16.3.2007 – Odpovědi na nejčastější otázky občanů I. porubského obvodu

Setkání s občany I. stavebního obvodu nad projektem Rekonstrukce zpevněných ploch na ulicích Alšově, Budovatelské, Čs. exilu, M. Kopeckého a Urxově v Ostravě-Porubě iniciovalo řadu dotazů. Zde jsou odpovědi na otázky, které zaznívaly nejčastěji.

14.3.2007 – Prvňáčci byli pasováni na čtenáře

Čtyřicet prvňáčků ze ZŠ J. Valčíka a I. Sekaniny bylo v porubské pobočce Knihovny města Ostravy na ulici L. Podéště slavnostně pasováno do cechu čtenářského. Malí čtenáři přišli v doprovodu pyšných rodičů a svorně tvrdily, že už umí číst.

14.3.2007 – Výstava mapuje proměny Poruby

Mezinárodní projekt Metamorfózy krajiny, na kterém spolupracovala Základní škola, Dětská 915, Ostrava-Poruba, a polské Gimnazjum nr. 2 Źory, vyvrcholil slavnostní vernisáží v prostorách porubské školy. Putovní výstava panelů s historickými a současnými fotografiemi mapuje změny Poruby v posledních desetiletích.

2.3.2007 – Rekonstrukce 1. porubského obvodu

Konkrétní řešení jednotlivých ulic přinese speciální příloha dubnového čísla časopisu PRIO.